TFK Sint Barbara Reuver/Offenbeek

Nieuws

Verslag van het Solistenconcours in Linne (door Christel van Lier)

Zaterdag 14 en zondag 15 januari werd er in Linne gestreden voor een plek bij op de Limburgse kampioenschappen. Charon, Yoeri, Luuk en Femke hebben hun solo’s aan de jury en de toeschouwers gepresenteerd.

Meteen na de pauze stond Trommel en Fluiterkorps St. Barbara Reuver op de agenda. 
Charon beet de spits af, Yoeri mocht als 2de en daarna was Luuk aan de beurt.  Femke heeft zondag gespeeld.
De jongens waren zeer tevreden over hun optreden.  Charon ook, maar bij spelen in de 1e divisie hoort blijkbaar een kritische kijk naar jezelf; “het ging goed, het ging beter dan dinsdag, maar het kon eigenlijk nog beter”.

De spanning liep op, naarmate de vele optredens de revue passeerden. Sommige echt kei goed, andere iets minder. We hadden in het programmaboekje de concurrentie opgezocht, Yoeri had er de meeste.
Jeugddivisie kleine trom, was zeer goed vertegenwoordigd. Charon haar concurrent zou zondag pas spelen en Luuk was de enige in zijn divisie op drumstel. Dit wetende verheugde hij zich op de 1e plaats en de mooie beker die klaar stond. Ware het niet dat er 85 punten nodig waren om de prijs mee naar huis te mogen nemen. Ook Charon had gewerkt voor 85 punten, zodat ze naar de Limburgse mocht.

Enigzins teleurgesteld zijn we met goede punten, maar helaas niet met 85 punten huiswaarts gekeerd.

Groot was de verrassing dan ook toen het bericht van Peter kwam dat er toch een 1e prijs met bijbehorende beker voor Luuk was afgegeven. Een mooie motivatie om volgende keer weer een poging te gaan wagen om de 85 punten (en de promotie naar de volgende divisie) in de wacht te gaan slepen.

zaterdag 21 januari 2017