TFK Sint Barbara Reuver/Offenbeek

Nieuws

Concert Ruiver 75 jaar vrie!!!! LAATSTE NIEUWS

Gezien de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus is besloten dat het concert op 29 maart aanstaande geen doorgang kan vinden.
 
Op donderdag 12 maart is door de overheid besloten dat alle evenementen met meer dan 100 deelnemers/bezoekers tot nader order geen doorgang mogen vinden. De veiligheid van onze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers staat voorop, wat betekent dat het Bevrijdingsconcert op 29 maart geen doorgang vindt.
 
De organisatie is momenteel bezig met het bekijken van een ander geschikt moment. Het concert wordt dus niet afgelast, maar verplaatst. Reeds gereserveerde kaarten blijven uiteraard geldig. Wij zullen de nieuwe datum z.s.m. via de bekende kanalen communiceren.

 

dinsdag 17 maart 2020

Ruiver 75 jaar vrie.

Graag nodigen wij u uit voor ons jaarlijkse themaconcert. Dit jaar hebben wij voor een totaal vernieuwd concept gekozen. Dit uit zich onder andere in de locatie, het thema en de samenwerking met andere plaatselijke verenigingen.

Het concert zal plaatsvinden op zondag 29 maart in het pas gerenoveerde Grescollege aan de Keulseweg 36 in Reuver, welke uitstekend past binnen het thema:

Ruiver 75 jaor vrie

Vanaf 14.30 uur zullen de deuren open gaan. In restaurant De Gresbuus zal een tentoonstelling van scholieren van het Grescollege u een beeld schetsen over de tijd van de bevrijding. Ook zijn diverse materialen uit die tijd te bezichtigen.

Om 16.00 uur start het muzikale gedeelte. In samenwerking met het Reuvers Mannenkoor, Heemkundevereniging Reuver en Toneelgroep Reuver, zal het Trommel- en Fluiterkorps u een aangename afwisseling brengen van muziek, zang, verhaal en beeld.

Dit zal het eerste concert in eigen dorp zijn waarbij het korps onder leiding staat van hun nieuwe inspirerende dirigent Roy Derix. Samen met de muziekcommissie is een compleet nieuw repertoire voor dit concert opgesteld, waarin zeer verrassende maar ook bekende werken gespeeld zullen worden, waarvan enkele in samenwerking met het Reuvers Mannenkoor. De Toneelgroep zal verhalen voordragen die een relatie hebben met het huidige Grescollege in oorlogstijd en bevrijding.

Kaarten zijn te reserveren via info@sintbarbarareuver.nl.

Entree: € 10,- 

 

Wij hopen u te verwelkomen op dit Bevrijdingsconcert.

Met vriendelijke groeten,
Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara Reuver

 

 

zondag 8 maart 2020

Bestellen kaarten Mansluuj- en Vrouwluujzitting Reuver

 Het is nog altijd mogelijk om kaarten te bestellen voor de Vrouwluujzitting(11 januari) en de Mansluujzitting (12 januari)

De kaarten kosten €17,50 p.p. en zijn te bestellen via vrouwluujzitting@sintbarbarareuver.nl

en mansluujzitting@sintbarbarareuver.nl.

zaterdag 14 december 2019

KROETACTIE zaterdag 5 oktober

Trommel en Fluiterkorps Sint Barbara komt naar u toe.

En wel op zaterdag 5 oktober a.s. want dan zal onze jaarlijkse kroetactieplaatsvinden.

U kunt onze leden tussen 11:00 en 13:30 uur bij u aan de deur verwachten. Lekker gemakkelijk dus: u hoeft niet eens van huis te gaan. 
Onze leden bieden daarbij een heerlijke pot Appelstroop aan van de in onze eigen gemeente gevestigde stroopfabriek.
De potten zijn te koop voor een bedrag van: 
€ 2,-- per stuk of 3 stuks voor € 5,--


Hiermee steunt u ons Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara en kunt u in de naderende winterdagen genieten van een heerlijk boterham met "kruutje" van eigen bodem.

Altijd al nieuwsgierig geweest  hoe de stroop (of beter gezegd 'kruutje') gemaakt wordt, kijk dan eens naar
https://www.youtube.com/watch?v=ELyDoZSlYE8  of neem een kijkje op hun facebook pagina: https://www.facebook.com/pages/Frumarco/100378570156692 

Ook na 5 oktober kunt u bij ons terecht voor de "kruutje". Gewoon een belletje naar een van de leden en dan zorgen wij voor de rest.

Tot zaterdag 5 oktober 


Trommel- & fluiterkorps Sint Barbara Reuver
 

woensdag 11 september 2019

Nieuwe dirigent Trommel en Fluiterkorps St. Barbara

 Nadat het Trommel en Fluiterkorps St. Barbara op gepaste wijze afscheid heeft genomen van dirigent Peter Heijnen heeft op 1 september de nieuwe dirigent Roy Derix het stokje overgenomen. Roy Derix (1992) is al sinds zijn 2e levensjaar een toegewijd muzikant. Wat de eerste jaren begon op potten en pannen, is inmiddels uitgegroeid tot een grote variatie aan instrumenten. Op zijn vierde werd hij lid van de koninklijke Harmonie van Roermond en begon met slagwerklessen bij onze vorige dirigent Peter Heijnen. Een paar jaar later begon hij ook op trompet bij Rene Schrader en later bij Diana Heijmans. Na het behalen van alle diploma's op slagwerk en trompet aan de muziekschool, studeert hij nu slagwerk, Harmonie-Fanfaredirectie, piano, saxofoon en fagot aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

donderdag 5 september 2019